3 oktober 2009

Investeringstips!

Jag surfade runt lite på nätet och hittade lite tips angående investeringar på youtube. Tänkte ta upp ett par saker som är väldigt logiska, men som man sällan tänker på då man gör investeringen. Här är ett par vanliga misstag:

- Att investera utan uppsatta regler
Man bör inte låta känslorna styra och det är lätt att ta ogenomtänkta beslut om man saknar regler. Man bör ha koll på vilka marknader man vill investera i, hur mycket man kan avsätta till varje investering och eliminera risken. Man ska också veta hur mycket man kan förlora inte hur mycket man kan tjäna, se till att ha en plan om investeringen misslyckas.

- Att ignorera skatter och avgifter
Du kanske behöver ett större kapital än vad du räknat med. Courtage och skatter kan äta upp vinsten. Tänk igenom innan vad investeringen egentligen kostar och vad du måste få för avkastning för att den ska vara lönsam. Försök att hitta vägar för att eliminera dyra avgifter och skatt.

- Investering och trading
Daytraders går in och ut ur företag för att göra en inkomst, investerare köper företag. Daytraders kollar dagstrenden på marknaden, investeraren tittar långsiktigt.

- Mediapåverkan
Aktiemarknaden styrs av känslor, det är media som skapar panik, upphetsning och hajpar upp vissa företag. Även dom bästa investerarna kan inte förutspå marknaden, men nyheterna för dagen säger oftast inte mycket om investeringen långsiktigt.

Läs också:
Spartips!
Min ekonomi
Är jag en hora?

1 kommentar:

  1. Jag har en lysande och lönsam affärside inom turism. Nu när Chile har gatt in pa OECD ländernas club -med alla garantier och säkerhet som krävs av investeringar i landet, framför allt i det "sexiga" patagonien -som en amerikan utryckte sin känsla om denna orörda världsdelen - finns det otroliga möjligheter med upp till kanske 2 - 4% manadsavkastning av investering i byggnader - hotell, stugor, resort, mm i form av uthyrning, turism och nöjes aktiviteter. Personligen har jag genom en släktning till mig konstaterat att förtjänsterna är verkligen stora med goda marginaler och en garanterat kapital retour efter kanske 5 till 8 ar samt ett kontinuerlig värdeökning av mark och byggnadsegendom.
    Finns det intresse för mera information kontakta mig via skype: webmedialab eller email fcorojasa@webmedialab.cl

    SvaraRadera