4 september 2009

Min ekonomi

Tänkte bara göra en sammanställning av min ekonomi och hur mitt sparande för tillfället ser ut. Dessa siffror kommer jag också mäta mina månadsrapporter mot, som jag tänkte redovisa den 27:e varje månad. Jag kommer räkna fr.om. nu, vilket gör att jag inte kommer ta hänsyn till hur aktier/fonder gått innan idag.

Så har ser mitt sparande ut nu:

E-spar: 95.038 kr
Fonder: 22.438 kr
Aktier: 4.967 kr

Totalt: 122.443 kr

Jag vet att jag har alldeles för mycket på sparkontot, men vet inte riktigt hur jag ska placera dom pengarna. Har tänkt att placera långsiktigt då målet är en miljon inom 5 år. Är det någon som har ett förslag? Bra som dåligt, alla tips är välkomna!

4 kommentarer:

 1. Hur mycket sparar du varje månad?

  SvaraRadera
 2. Just nu vet jag faktiskt inte hur mycket jag sparar och kommer spara. Målet är att jag kommer veta det efter den här månaden. Jag kommer redovisa hur mycket jag sparat och på vad, kommer försöka spara så mycket jag kan.

  SvaraRadera
 3. Självklart ska du lägga större delen av dit sparande i "säkra" aktier. Leta upp aktieforum o be om tips men ta allt med en nypa salt och dubbelkolla tipsen. Satsa på säkra kort med bra årlig utdelning sett ur ett historiskt perspektiv. Skulle rekommendera att gå med i unga aktiesparare och kanske köpa en bok om aktier och läsa på. Fonder har väldigt stora dolda förvaltningsavgifter och bankerna tjänar multum på dessa. Visst kan fonder rusa också men aktierna slipper du de dolda avgifterna på iaf! GL!

  SvaraRadera
 4. Ok! Ska försöka lära mig lite mer om aktier, som du säger känns det onödigt med dyra fondavgifter. Det jag tycker kan vara svårt är att man måste köpa rätt mycket av samma aktiem med tanke på courtagen. kanske finns några bättre ställen än andra. Ska kolla upp avanza idag, får nog bli ett konto där.

  Tack!

  SvaraRadera