26 september 2009

Okunskap kostar pengar

Jag har insett mer och mer bara under den här månaden sen jag startade bloggen hur värdelös jag egentligen är på ekonomi. Lite credd måste jag ändå ge mig för att jag är bättre än genomsnittet. Jag månadssparar, undviker onödiga utgifter, har en buffert och ser till att mina utgifter är lägre än inkomsterna och det med en stor marginal.

Men det jag lärt mig nu är bara en liten bit på vägen dit jag måste komma om jag ska bli rik. Saker som kapitalförsäkring, aktier, uppskjuten reavinst, massa saker jag inte ens känner till m.m. är saker som jag med säkerhet tror att jag skulle kunna tjäna pengar på, om jag bara hade kunskapen om dom.

Jag har precis läst ut boken ”Rich dad, poor dad” och kan lätt rekommendera den till alla egentligen. Boken tar upp många saker som man inte tänker på, saker som man missar i sin jakt på miljonerna. Något som nämns är att skatten är den största utgift som de flesta har. Det fick mig att tänka på alla jag känner som är väldigt framgångsrika ekonomiskt. Gemensamt för de ”rika” är att dom på ett eller annat sätt försöker undvika att skatta på pengarna dom tjänar. Nu pratar jag inte om svartjobb eller att blåsa staten (visst förekommer det också) det jag menar är att dom vet hur dom på ett lagligt sätt kan behålla så mycket som möjligt till dom själva. Såna kunskaper kan ju spara in massor av pengar och det gör ju att man inte behöver arbeta lika hårt för dom.

Mitt mål med bloggen är att den ska hjälpa mig att nå min första miljon och jag vet att jag kommer att lära mig otroligt mycket på vägen. Jag kommer att dela med mig av allt jag lär mig och hoppas att det kan vara nytta även för andra när jag nått min miljon. Jag följer själv många bloggar och tänkte i något inlägg framöver lista mina favoritbloggar och varför jag gillar dom.

Tipsa gärna om intressanta bloggar du följer eller kanske din egen blogg. Imorgon kommer min första månadsrapport!

2 kommentarer:

  1. Jag ska med intresse följa din blogg. Jag skriver själv om kapitalförsäkringar och kan nog tipsa om att ett långsiktigt sparande i en kapitalförsäkring kan ge bra och skattemässigt förmånliga resultat.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Kanske skulle tipsa om sidan jag skriver på angående kapitalförsäkringar. Där kan du alltid hitta tips.

    www.kapitalförsäkring.org

    SvaraRadera