13 september 2009

Avanzakontot är på g!

Jag har precis öppnat ett konto hos Avanza. Nu väntar jag bara på några papper som ska skrivas på och skickas tillbaka, sen kan jag börja handla där. Jag sparar ju som jag redan nämnt tidigare, en väldigt stor del på vanligt sparkonto med den ”imponerande” räntan 0,15%. Kanske inte den bästa lösningen känns det om. Mina planer är att föra över hela eller större delen av den summan till avanzakontot och fördela på fonden Avanza Zero och aktier.

Jag är riktigt oerfaren när det gäller aktier så jag får nog gå lite på känsla och rekommendationer där. Aktier jag funderar på är: Kinnevik, Investor, NCC och JM, vet inte varför så kom gärna med synpunkter.

Uppdaterar vad det blir så fort jag kan handla i kontot. Jag kommer att överföra 10 000 kr så fort jag skrivit på avtalet.

4 kommentarer:

 1. Tänker du trada eller handla långsiktigt enligt utdelningsprincip? Hursom skulle jag inte rekommendera byggbolag i dagsläget, men du gör förstås som du vill!

  SvaraRadera
 2. Tänker nog hadla både långsiktigt och kortsiktigt. kommer antagligen ta ett tag att lära sig, jag är som sagt ny när det gäller aktier. Byggbolag kan ju kännas lite "risky" i dagsläget, men det verkar ju samtidigt som om det kan bli lite tryck om ett tag (tänker lite mer långsiktigt där). Har du några bra förslag, kanske vilka brancher du skulle rekommendera. Alltid kul att höra allas åsikter.

  Intressant blogg förresten, ska fortsätta läsa den.

  SvaraRadera
 3. Investmentbolag ger för det mesta bra utdelning, en del fastighetsbolag också. En expert på ämnet är 4020,

  http://40procent20ar.blogspot.com/

  Han har även börjat fila på

  http://www.borsdata.se/

  som är perfekt om du som W Buffet eller vår egne aktiestins tänker spara långsiktigt och återinvestera utdelningarna. Om du bara vill köpa lågt och sälja högt är nog min gissning lika bra som din är jag rädd =)

  Och tack för berömmet!

  SvaraRadera
 4. riktigt bra sida det där, ska bara ta mig lite tide och läsa igenom den nu.

  SvaraRadera